Átadták a Debreceni Egyetem sportdiagnosztikai és terápiás központját

Debrecen, 2016. szeptember 19., hétfő (MTI) - Átadták a Debreceni Egyetem (DE) sportdiagnosztikai, életmód- és terápiás központját hétfőn. A centrumot 400 millió forint pályázati és saját forrásból alakították ki a Nagyerdei Stadion épületében.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora egyedülállónak nevezte Közép-Európában a centrum kialakítását, amely egyaránt szolgálja a verseny- és a hobbisportot, az egészségmegőrzést és a betegségmegelőzést, az orvos- és egészségtudományt.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elkészült létesítmény is bizonyítja, hogy a Nagyerdei Stadion nem csupán egy futballpálya, hanem olyan sokfunkciós épületegyüttes, amely a sporton kívül konferenciák, kulturális rendezvények és az egészségmegőrzés otthona is.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere hozzátette: az életmódközpont illeszkedik a város stratégiájába, amelyben fontos szerepe van az egyetemnek. Az új intézmény hozzájárul ahhoz, hogy "tervezhetőbbek legyenek a sportteljesítmények".

"Ma már sikeres sport nincs tudományos háttér nélkül" - jegyezte meg az átadáson Bács Zoltán, a DE kancellárja. Elmondta: a központot, amely az egyetemi gyógytornászképzés gyakorlati helye is lesz, az egyetem és a város közös tulajdonában lévő Magyar Sport és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. működteti.

A tavasszal fitneszrészleggel is kiegészülő centrumban életmód-tanácsadással, hazánkban egyedülálló diagnosztikai berendezésekkel - például hatkamerás mozgásérzékelő rendszerrel - és szakorvosi szolgáltatások széles körével várják jövő héttől az érdeklődőket - ismertette a kancellár.

MTI 2016. szeptember 19., hétfő 16:56

„Ma megnyitotta kapuit mindenki előtt a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás központja. (SET)

Nagy megtiszteltetés számomra , hogy jelen lehettem én is.

Remek dolog ez többek között számomra is , hiszen az egyébként is kíváló adottságokkal rendelkezô város ,  egy olyan professzionális létesítménnyel bővült , ami segítheti a felkészülésemet a jövőben, ajánlom mindenkinek (nem csak élsportolóknak), hogy próbálja ki!!!”

Kazi Tamás - Többszörös magyar bajnok középtávfutó Facebook bejegyzése, 2016.09.19 20:33

Egyéb sajtómegjelenések: