Jelen-lét központú stressz-kezelés

Felgyorsult világunkban a megbetegedések jelentős része bizonyítottan összefügg a nagymértékben megnövekedett stresszel. A megszaporodó stresszorok (stresszt kiváltó tényezők) ellenére az ember nagyon sokat tehet egészségének megőrzése érdekében. Az, hogy a stressz milyen hatással van ránk, - testileg megbetegít-e, pszichés problémákhoz vezet-e, vagy éppen még ellenállóbbá tesz minket - nagyrészt függ életszemléletünktől, gondolkodásunktól, életmódunktól, érzelmeink kezelésének képességétől, a problémákkal való megküzdés képességétől.

A jelen-lét központú stressz-kezelés tréning a modern nyugati pszichológia és a tradicionális létbölcseleti iskolák (jóga, zen buddhista meditáció, tradicionális harcművészetek, tolték bölcselet) ismereteiből, s egyszerű, mindenki számára elsajátítható gyakorlataiból összeállított módszer. A tréningen elsajátítható ismeretek gyakorlása segít megerősíteni a stresszel szembeni lelki ellenálló képességet. A tematikában az egyszerű légző, relaxációs, illetve meditációs gyakorlatok mellett helyet kapnak az egészséges életszemlélet és életmód, az önbizalmat erősítő gondolkodás, az érzelemkezelés, és a problémakezelés témái.

A stressz-kezelés készség fejlődése mellett a tréning segíthet abban, hogy a rohanó világban képesebbé váljunk jelen lenni az itt és mostban, megélni a jelen pillanatot, feltöltődni, beleengedni magunkat önmaguk megismerésébe, kapcsolatainkba, élethelyzeteinkbe. Hogy jobban oda tudjunk figyelni önmagunkra, gyermekeinkre, környezetünkre. S felismerni, hogy már most is sokkal több feltétel adott a boldogság megéléséhez, mint gondolnánk.

Csoportos tréning: 8-15 fő

10 x 3 óra

2500 Ft/óra/fő