A Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás (SET) Központ egy olyan, a Debreceni Egyetem fejlesztéseként megvalósult központ Debrecenben, ami komplexitásában Magyarországon, de Közép-Európában is egyedülálló.

Központunk a Nagyerdei Stadion épületében, első ütemben 1200 négyzetméteren kapott helyett. Itt az elnevezéshez hűen magas szintű diagnosztikai, életmód- és terápiás szolgáltatások állnak az érdeklődő élsportolók, szabadidejükben sportolók, sőt, a pusztán jó egészségi állapotuk, kondíciójuk megőrzésére törekvők, valamint a mozgásszervi rehabailitációra szorulók rendelkezésére is.

Terápiás kezeléseinket a legmodernebb gépekkel végezzük. Szakembereink terheléses élettani, mozgásszervi, csontultrahang-, laboratóriumi, sportpszichológiai, antropometriai, sportgenetikai vizsgálatokat és akár menedzserszűrést is végeznek. Rekreációs sportolók és a lakosság részére tartásjavító és képességfejlesztő, valamint túlsúlytól való megszabadulást segítő (obes) programok állnak rendelkezésre.

Fizikoterápiás kezeléseink között szerepelnek lökéshullám-, ultrahang-, lézer-, iontoforezis-, nyirokmasszázs-, mágnesterápia-, game-ready és spine liner kezelések. Krioszaunánk a sportolók regenerációjának elősegítéséhez és az igénybe vevők bőrfeszességének megőrzéséhez járul hozzá. Gyógytorna-programunkban Maitland-manuálterápia, kinezio tape technika, McKenzie-torna, funkcionális tréning (TRX), sportrehabilitáció, egyéni és csapat erőnléti edzések szerepelnek.

Központunkban széles körű szakorvosi szolgáltatások állnak pácienseink rendelkezésére, ahol az egyéni igényeinek megfelelő, személyre szóló egészségügyi ellátást biztosítunk leendő ügyfeleinknek.

Ügyfeleink várakozás nélkül, előzetesen egyeztetett időpontban, mindent egy helyen, igényes környezetben vehetik igénybe szolgáltatásainkat.

A Központ programjának fontos része a Debreceni Egyetem alkalmazott kutatásainak és a gyakorlati oktatás szakmai támogatása. Ennek jegyében például az egyetem gyógytornász szakos hallgatóinak gyakorlati képzése is itt zajlik.

A központhoz szervesen kapcsolódva 2017 elejétől 2600 négyzetméteres fitneszcentrum áll majd a sportolni vágyók rendelkezésére. Az egyetem hallgatói, Debrecen lakói és az érdeklődők 21. századi körülmények között vehetik majd itt igénybe a legkorszerűbb eszközöket – például a futópadokat, spinning-kerékpárokat, erősítő gépeket –, valamint a wellness-szolgáltatások széles körét.

A Központot közös konzorciumban a Debreceni Egyetemmel az MSE Klaszter Kft működteti.