Dietetikai tanácsadás

Testösszetétel mérés

Pontos képet ad arról, hogy milyen arányban tartalmaz szervezetünk zsírt illetve izmot. Emellett megmutatja ezek az arányok mennyire térnek el a normáltól. Külön mérhető melyik testrészre lokalizálódik a zsír.  Ez alapján könnyebben összeállítható a diétás terv, pontosabban tervezhető az étrend és a mozgásbeli terápia. A mérés segítségével megállapítható a zsírtömeg csökkentésének és az izomtömeg növelésének mértéke.

Sporttáplálkozási program

A sporttáplálkozás teljesítményfokozó hatása ma már igazolt.  Programunk célja, hogy segítse a sportolót maximális teljesítményének elérésében. Személyre szóló tanácsadást, étrendet állítunk össze, figyelembe véve az adott sportágat, a sportoló táplálkozási szokásait és az esetlegesen felmerülő táplálék allergiákat.

Első lépésként sor kerül a testösszetétel mérésére, mely során megmérjük a vázizom- és testzsír arányát, a testfolyadék megoszlását, a csont ásványi anyag tartalmát. Ezután megállapítjuk alapanyagcsere szintet. Ezen információk nagy segítséget nyújtanak az étrendi program kialakításában.

Ezután elemezzük az előzőleg kitöltött táplálkozási naplókat. Ennek segítségével a dietetikus képet kap a jelenlegi táplálkozási szokásokról.

Következő lépésben sor kerül a célok kitűzésére, ehhez szükséges energia-és tápanyagszükséglet meghatározására. Figyelembe véve a sportoló jelenlegi állapotát, céljait, edzés-és versenyidőszakait.

A dietetikai tanácsadás során a sportoló elméleti és gyakorlati tanácsokat kap az étrend megvalósításához, a sportágra jellemző izom-zsír arány eléréséhez, megtartásához, valamint a terhelhetőség optimalizálására.

A tanácsadást személyre szóló 10 napos mintaétrend egészíti ki.

A program részét képezi a folyamatos nyomon követés, így lehetőségünk van az étrend hatékonyságának monitorozására, a felmerülő kérdések megbeszélésére.

 

Árlista

Áraink forintban értendőek, tartalmazzák az általános forgalmi adót!

A szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja!

Vizsgálat Ár
Testösszetétel mérés 3.000 Ft
Sporttáplálkozási tanácsadás (3 alkalom) 20.000 Ft