Belgyógyászat

A SET Központ adottságai lehetővé teszik a belgyógyászati betegségek korai felismerését, kezelését, és a betegek komplex rehabilitációjának biztosítását a hosszú távú egészségmegőrzés érdekében. Szakember gárda gondoskodik az Ön életminőségének javulásáról: belgyógyászat, kardiológia, nefrológia, kardiológiai rehabilitáció, dietetikai szaktanácsadás, gyógytornász, labor-és képalkotó diagnosztika, összetett szűrővizsgálati programok, életmód tanácsadás, menedzser-szűrés „tetőtől-talpig”. A DE Klinikai Központ szakembereivel folyamatos konzultációs kapcsolatot biztosítunk. A belgyógyászat kiemelt területeiről itt olvashat.

Milyen panaszokkal fordulhat hozzánk?

  • Belgyógyászati vizsgálat, szakvéleményezés, menedzser-szűrés, foglalkozás egészségügyi ellátás.
  • Metabolikus szindróma kivizsgálása, melynek fő tünetei: súlytöbblet, magas vérnyomás, magas vérzsír szint, magas vércukor szint, magas inzulinszint.
  • Javasoljuk azoknak a nőknek a vizsgálatát, akik gyermeket szeretnének vállalni, és túlsúlyosak, magas vérnyomásuk van, hiszen a terhességet kísérő anyagcsere változások sok rokon vonást mutatnak a metabolikus szindróma jellemzőivel. A terhességi cukorbetegség, a terhességi magas vérnyomás, a terhességhez társuló vese problémák (fehérjeürítés, húgyúti fertőzések kezelése) szűrése, pajzsmirigy funkciók ellenőrzése, eltérés esetén kezelése fontos mind a születendő gyermek, mind az édesanya szempontjából.
  • A cukorbetegséget megelőző állapot, (prediabetesz) már gyermek és serdülőkorban is megjelenhet, az elhízás fiatalkorban való egyre gyakoribb előfordulásával összefüggésben. A kezelésben az orvosi vizsgálaton túl nagy hangsúlyt kell fektetni a dieteikai- és életmód tanácsadásra, a megfelelő mozgásprogram kialakítására, melyet komplex csomagként hozzáférhető a SET Központban.
  • Az idült vesebetegség jelenetős népegészségügyi probléma, a lakosság 10-15 %-a, minden 10. felnőtt érintett lehet. Sajnálatos módon gyakran alattomosan, tünetszegényen jelentkezik, sokszor csak laboratóriumi eltérésként szerzünk róla tudomást, hogy valami baj van a vesénkkel. Egyre több a túlsúlyos, cukorbeteg, érrendszeri beteg, a nem-szteroid típusú fájdalomcsillapítókat korlátlanul szedhetők száma, amelyek mind fokozzák a vesefunkció romlást. A krónikus vesebetegség megsokszorozza a kardiovaszkuláris rizikót, korai halálozáshoz vezethet. A felismert rizikófaktorok (mozgásszegény életmód, dohányzás, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, túlzott fehérje bevitel, nem ellenőrzött fogyasztószer, étrend kiegészítő) kezelésével a vesefunkció romlás progressziója lassítható. Vizsgálatunk során felmérjük szív és érrendszeri rizikóját, a vizelet fehérjeürítést mérve megállapítjuk, hogy mekkora rizikója van a lehetséges vesebetegség kialakulására.

 

Árlista

Áraink forintban értendőek, tartalmazzák az általános forgalmi adót!

A szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja!

Vizsgálat Ár
Belgyógyászati vizsgálat
10.000 Ft / 1 alkalom
fizikális vizsgálat, vérnyomás mérés, szakorvosi konzultáció