Állapotfelméréssel kezdték meg a szezont a DEAC kosarasai

2017, augusztus 18 - 00:01 A vizsgálatok Takács Dániel erőnléti edző és rehabilitációs szakember vezetésével zajlottak a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban.

A DEAC NB I-es kosárlabda csapata előzetes állapotfelméréssel megkezdte a 2017-18-as felkészülést. A kerethez később csatlakozik Jahmal Jones és Isaiah Armwood, de rajtuk kívül a teljes keret megjelent a Nagyerdei Parkban. A játékosok szívultrahangon, kardiológiai vizsgálaton, testösszetétel vizsgálaton, spiroergometriai felmérésen és funkcionális mozgásmintaszűrésen vettek részt.

- A vizsgálatok során egy komplex alapállapotfelmérés történt, mely alapján látjuk, hogy ki hol tart, mennyit dolgozott a nyáron, és hogy hova szeretnénk eljutni – mondta Takács Dániel, majd hozzátette, hogy a tervek szerint visszaméréseket is fognak majd készíteni, melyek segítségével könnyebben tudják nyomon követni a játékosok állapotát.

Az első közös edzésre augusztus 14-én kerül sor Berényi Sándor vezetőedző távollétében, hiszen a szakember az Universiade válogatottal utazik Tajvanra. Addig is Kovács Adrián, Kádár Tamás és Ráthonyi Tamás koordinálják a szakmai munkát, míg az erőnléti edzéseket Takács Dániel vezeti majd.

 

Forrás: http://www.dehir.hu/sport/allapotfelmeressel-kezdtek-meg-a-szezont-a-dea...